Trivsel på arbejdspladsen

Gode gerninger overfor tilfældige mennesker i hverdagen, en venlig attitude og en taknemmelig holdning har en kraftig og positiv effekt og styrker vores mentale sundhed. Ikke bare i forhold til den der praktisere dette, men det smitter og påvirker alle omkring rundt omkring.

 

En taknemmelig holdning, gode gerninger og venlig attitude øger trivsel og reducerer stress. Denne enkle metode kan bruges på arbejdspladser hvor man arbejder på at fremme trivsel og forebygge stress.

 

Ifølge videnskabelige undersøgelser, omfatter nogle af de fysiologiske fordele ved denne praksis og denne attitude:

 

 

• Øget immunforsvar
• Forbedret Kognitiv ydeevne
• Øget energi
• Lavere puls
• Balanceret cortisol niveauer, som resulterer i mindre intern stress
• Øget ilbøjelighed til at leve et længere og mere
tilfredst liv

 

 

 

Når du taknemmelig og praktisere det man, oversat fra engelsk, kalder tilfældige handlinger af venlighed i dit liv, udvikler du en indre tillid til dit liv, dine medmennesker og din egen fremtid, og du oplever at du er forbundet med det, der er godt og sandt i denne verden, og resultatet er indre ro, klarhed i tænkning og et hjerte fuld af kærlighed.

 

Latter og indre glæde medfører desuden sænket tilstedeværelse af stress-hormoner, lavere blodtryk, nedsat smerte oplevelse og øget mental sundhed.

Hvordan kommer man i gang?

 

En af de enkleste måde at komme i gang på når man har sat trivsel og mental sundhed på dagsordenen er at iværksætte en række af korte frivillige workshops hvor medarbejderne sammen har mulighed for at arbejde med disse temaer. Der er ingen begrænsninger i hvor mange man kan være i sådanne workshops. Så her kan selv meget store virksomheder med meget store personale grupper være med. Det eneste man skal sikre sig er at de undervisere man vælger personligt er i stand til at formidle denne form for ægte taknemmelighed og ægte venlig attitude.

 

På jobbet eller familien kan man selv starte i det små

 

·         Anerkend en person for noget du normalt ikke ville italesætte

·         Hold døren for den der kommer bagefter dig

·         Lad en bag ved dig komme foran i køen

·         Smil til et fremmed menneske dagligt

·         Noter 3 ting du er taknemmelig for i dag

·         Smil indad 3 gange dagligt

·         Smil udad i så mange situationer som muligt

 

Hvad får vi ud af det?

 

En vigtig del af processen med at implementere taknemmelighed, venlighed og gode gerninger i hverdagen er at begynde at forestille dig og lægge mærke til de positive oplevelser dine medmennesker får ud af at du vælger denne attitude, denne vinkel på samværet og på livet. Du vil opleve at din stress lindres og dit mentale overskud øges.

 

Vil du have mine indlæg sendt direkte til din indbakke, så tilmeld dig listen her.

 

Kærlig hilsen

Louise Vælds

Share on Facebook
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Jamen det er bare fordi....

1/3
Please reload

Seneste blogindlæg