Hvilke dramaer skaber din hjerne?

Der er godt nok mange ting vi menneske kan finde på at bekymre os om. Nogle er reelle nok, andre kunne vi måske godt undlade. Vi kan have endeløse tankerspiraler om, hvor galt det vil gå vores børn. Søvnløse nætter med bekymringer over hvordan fremtiden nu vil gå på jobbet. Ængstelighed over, hvordan det skal gå med vores heldbred. 

 

Vores hjerne er SÅ god til at følge med i disse fantasier og den er endda villig til at tro på stort set alle de fantasier den selv får skabt. Har du nu foreksempel sparet nok op og hvad sker der, hvis du ikke får sparet nok op? Hvad med nyhederne har du set dem for nylig og hvilke anledninger var der her, til at starte strømme af bekymringer lige fra de venner du har der er ved revieraen, til om verdensøkonomien kommer til at påvirke din egen økonomi eller om du har spist for meget af et særlig stof de har fundet ud af, gør stor skade. Og hvordan skal det nu gå dine børn?

 

Jo for huuuuuuulen da – for at sige det på godt jysk. Der er dælme nok vi kan underholde vores drama-hjerne med at bekymre sig om.

 

Træd et skridt tilbage

 

Men prøv lige at træde et skridt eller to tilbage. Prøv at se situationen sådan lidt nøgternt. Tænk et øjeblik over de ting du har bekymret dig om tidligere i livet, som ikke bekymrer dig mere. Lad din opmærksomhed hvile lidt, ved det du før bekymrede dig om. Hvor meget af det gik så galt, som du ind imellem frygtede. Hvor meget af det blev indfriet og hvor meget af det, gik ikke nær så galt – overhovedet – som din hjerne forestillede sig. Tænk over det…….

 

Hvordan ville det være for dig hvis du ikke længere skulle bruge så meget af din energi og din opmærksomhed på at bekymre dig om fremtiden. Hvordan ville du være som menneske, hvis bekymringen var blevet afløst med forventningsglæde? Hvad nu hvis jeg fortalte dig, at jeg har nogle virkelig effektive værktøjer til netop at få bugt med bekymringerne så din energi kan bruges på alt det der kan bringe dig glæde og fremdrfit i livet – ville du så være interesseret?

 

Hvis jeg havde vidst...

 

For mit eget vedkommende kan jeg sige, at hvis jeg havde vidst hvad jeg ved nu om alle de ting jeg har bekymret mig for i tidens løb, så ville jeg have glædet mig meget mere. Jeg ville have glædet mig helt usigelig meget til hver eneste oplevelse i min fremtid i stedet for at have bekymret mig. Selvfølgelig er der ting der er gået galt, selvfølgelig har der været sorger, selvfølgelig har der været omstændigheder der rørte, sårede eller pinte mig. Men ingen af dem, har på nogen måde kunnet overgå, de vilde scenarier min hjerne kunne komme i tanke om at producere omkring, hvor galt det ene eller det andet kunne gå. På ingen måde.

 

Når jeg har haft tid til fred og ro, med oceaner af tid til meditation, samvær, smil og latter så tænker jeg, at  hvis jeg havde vidst hvad jeg ved nu om alle de ting jeg har bekymret mig for i tidens løb, så ville jeg have glædet mig. Jeg ville have glædet mig helt usigelig meget til hver eneste oplevelse i min fremtid i stedet for at have bekymret mig.

 

 

Men hvis det virkelig er min sande overbevisning nu, så må det ligeledes betyde at alt hvad jeg kunne forstille mig at blive bekymret for i fremtiden blot ville minde mig om at glæde mig. Det betyder også at alt hvad jeg før ville tillade min hjerne at producerer skrækscenarier om, nu blot kan være omsorg, opmærksomhed overfor situationen og en forventningensglæde til at møde fremtiden. Hvor lækkert er det da ikke???

 

Og hvis der sidder en enkelt ven derude i cyber-space og læser dette nu, og måske endda mærker sin krop nikke lidt i enighed eller genkendelse, så betyder det måske også at denne ven og denne krop, godt ved, at der er noget om snakken. Hvis du er træt af meningsløse bekymringer og hvis du er træt af at bruge energien på ængstelse, så sig til – for det skal vi da have gjort noget ved – NU!!

 

Kærlig hilsen

Louise    

Share on Facebook
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Jamen det er bare fordi....

1/3
Please reload

Seneste blogindlæg