De hemmelige spørgsmål....

Jeg opfører mig jo, som om jeg var en 13 årig teenager. Sådan var udgangspunktet for en samtale for nylig, hvor vi talte om, uhensigtsmæssige reaktioner. Denne gang var det en kvinde først i 40’erne, som var så træt af, at hendes følelser løber af med hende lidt for tit.

 

”Jeg bliver så vred, så vred og jeg ved faktisk ikke hvad det lige er der trgger mig den ene dag, som ikke trigger mig den anden dag. Men min opførsel kommer til at ligne min 13-årige datters.”

 

Jeg gav hende den allerførste øvelse jeg selv arbejdede med, da jeg for alvor gik igang med at lære mig selv at kende for over 20 år siden.

 

Ofte er de følelsesudbrud vi har som vi ikke helt kan finde årsag til, et  udtryk for at vi har nogle umødte behov vi ikke har opdaget at vi havde eller nogle regler vi synes vi bør følge hele tiden. Det kan være, at du oplever samme adfærd fra en anden idag, som du også oplevede forleden dag, men i dag flipper du fuldstædig ud over det og kan ikke helt forstå hvorfor. Måske er det fordi du er vildt træt i dag og har meget mere i hovedet og om ørerne. Måske er det fordi du har en ubevidst regel om, at det er dig der skal påpege andre uhensigtsmæssige adfærd. Måske du bare har brug for at komme ud af det hjørne du har malet dig selv op i. Det er kun dig der ved det.

 

Første skridt for dig kan være, at sætte dig ned, fortælle dig selv, at det og ok at have det sådan her og overveje, hvad det er du har brug for når du ”flipper ud” lige nu? Hvad presser sig på? Hvad ville du allerhelst gøre lige nu? Hvad har din krop brug for? Hvad vil du gerne?

 

Step 1

Nogle gange kan det være skriget om ”JEG GIDER IKKE…..” der er første ledetråd. Når der er noget du ikke gider eller ikke kan lide eller ikke vil acceptere.

 

Step 2

Næste skridt er, at  holde fast i at spørge dig selv. ”Hvad vil jeg GERNE?”, ”Hvad har jeg brug for” ”Hvad er jeg villig til at acceptere?”.

 

Step 3

Hvad vil jeg kæmpe for at få lavet om og hvad vil jeg give slip på og lade andre tage sig af.

 

Vil du have mine indlæg sendt direkte til din indbakke, så tilmeld dig listen her.

 

Share on Facebook
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Jamen det er bare fordi....

1/3
Please reload

Seneste blogindlæg