Er du en dem der ærgre sig?

Hvornår bremser du dig selv i det du VIRKELIG gerne vil? Hvornår afholder du dig selv fra at gøre det du VIRKELIG gerne vil gøre?

 

Hvad er den del af en fortælling du VIRKELIG gerne vil skabe om dig selv og din fremtid og hvad er den del af en fortælling, som du kommer til at holde fast i som måske egentligt – når du tænker efter - handler mere om fortidens fortrædeligheder end om hvad der er rigtig lige nu og her? 

 

Hvornår skaber du nyt og fremadrettet i dine tanker og handlinger? Hvornår holder du fast i gamle ærgrelser du ikke kan bruge til noget.

Jeg synes ikke at vi med vold og magt SKAL udvikle os. Jeg synes heller ikke, at alle skal gøre nye, spændende og anderledes ting i deres liv, hvis det ikke tiltaler dem. Vi er forskellige som mennesker og nogle mennesker trives godt med eventyr og forandringer i en lind strøm. Andre trives godt med ro og struktur og et enkelt eventyr i ny og næ. Vi er forskellige som mennesker og heldigvis for det. 

 

Men indimellem hører jeg mennesker ærgre sig over hvordan tingene er. Samtidig så sker der nogle gange det forunderlige, at hvis jeg konfrontere dem med, at de kunne skabe forandringer eller tænke anderledes om det de er utilfredse med, så viser der sig en lang række argumenter for HVORFOR det IKKE kan lade sig gøre. Nogle måske reelle andre måske knap så reelle. Ofte så ender reflektionen med en kommentar som: ”men sådan er det nok bare – og det er der vist ikke så meget at gøre ved.”

 

Fint nok, hvis det er sådan det er. Men HVIS DET ER SÅDAN DET ER, så er der vel ikke grund til 3 dage efter, 14 dage efter eller 3 år efter, at ærgre sig og finde sig utilfreds med at det der var ærgerligt stadigvæk er ærgerligt eller utilfredsstillende. 

 

HVIS DET VIRKELIG ER SÅDAN AT: ”Sådan er det nok bare – og det er der vist ikke så meget at gøre ved.” HVIS DET VIRKELIG er sådan…… Ja, så er det bare om, at finde sig til rette med det, finde fred med det, acceptere det – HELT IND I KNOGLERNE og ikke mere bruge ord og energi på ærgre sig over det. 

 

 

Men hvis du alligevel hører dig selv ærgre dig eller finde dig utilfreds over det samme eller noget lignende igen og igen, så er det enten spild af tid, ord og kræfter eller på høje tid at du begynde at tage ærgrelsen eller utilfredsheden alvorligt og gøre noget ved den.

 

Kærlig hilsen

Louise

Share on Facebook
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Jamen det er bare fordi....

1/3
Please reload

Seneste blogindlæg