Udhuler du selv dit eget overskud?

Kender du der der med, at det føles som om, der aldrig er timer nok i døgnet. Især om aftnen er det som om, tiden bare forsvinder mellem fingrene på os. Kender du det?

 

Der er et aften arrangement der lige trækker ud.  Selvom vi egentlig havde besluttet os for, hvornår vi ville hjem, så blev vi lige hængende. Skulle lige høre, lidt mere. Ville ikke være bekendt at gå allerede. Ville ikke skuffe. Lod den dyrebare tid gå, selvom vi egentlig godt var klar over, at vi havde mere brug for at komme videre. Komme hjem. Jamen det var jo så hyggeligt, og pyt jeg skal nok få indhentet søvnen senere, forklarer vi os selv.

 

Eller hvad med denne her med, lige at smutte forbi mailen og tjekke indbakken, når du egentlig var på vej i seng. Vi bliver pludselig påduttet en ”VILDT URGENT” mail, som vi ellers først ville have set næste morgen. Og et øjeblik efter er vi ”forsvundet” i cybertunnellens arbejdsunivers og før vi får set os om er der gået 30-60-90 minutter af vores dyrebare liv. Det er helt ok, beroligere vi os selv, så sparer jeg jo den arbejdsgang i morgen. Så er jeg foran og tænker end ikke over, hvor meget søvn vi kommer til at mangle.

 

Måske er det bare trangen til underholdning eller nysgerrigheden over hvad andre laver og hvordan andre lever deres liv, der får os til, at ødsle vores kostbare tid væk på et afsnit mere af vores serie eller en ekstra 30-60 minutter på insta-face-sms-twitter eller candy-crush…. Åhr… pyt, man har vel også lov til at slappe lidt af med noget underholdning engang imellem, sådan slapper jeg af, er vore undskyldning når vi bytter underholdningen ud med den livsvigtige søvn.

Sagen er bare den, at hver gang du giver køb på at få søvn nok, så medvirker du til at

  • Forringe din egen livskvalitet

  • Udhuler dit eget overskud

  • Din hjerne fungerer dårligere og tænker mere uklart

  • Sænke din præstationsevne

  • Forringer dit imunforsvar

  • Du bliver mere utålmodig og opfarende

  • Din krop bliver mere anspændt og giver dig hovedpine

 

Få din søvn og få søvn nok. Find ud af hvordan her.

 

 

Share on Facebook
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Jamen det er bare fordi....

1/3
Please reload

Seneste blogindlæg