Svar til den arbejdsomme far.

Jeg får jævnligt spørgsmål, fra mennesker der modtager mit nyhedsbrev og denne gang får du en fars spørgsmål og mit svar til ham.

 

Du er også velkommen til at skrive til mig omkring dine stressudfordringer. Du får svar direkte og måske kommer dit spørgsmål og mit svar på bloggen her i anonymiseret form.

 

Hvis du trænger til at få balance i livet, så kunne du hoppe videre til mit e-kursus "Kom Fri af din Stress" og gøre en investering i dig selv og din livsglæde og livskvalitet.

 Hej Louise

 

Jeg arbejder indenfor socialområdet, hvilket jeg har gjort gennem mange år. Lige nu er jeg ansat på et behandlingshjem for børn og unge, her er jeg fuldtidsansat med skiftende vagter. Samtidig er jeg ansat i et vikariat i psykiatrien på nedsat tid i håb om, at få en fast stilling her og så har jeg lige min familie bestående af kone og min store datter. Jeg føler egentlig godt, at jeg kan være i de ofte mange timer om ugen og er opmærksom på kroppens signaler, men alligevel er der mange der siger, at jeg skal passe på.

 

Hilsen XXXX

 

------

 

Kære XXXX

 

Tak for din mail.

 

Det er et godt spørgsmål du stiller og det er selvfølgelig kun dig selv, som kan svare helt på det. Men jeg kan komme nogle forskellige vinkler, som du og dine kære kan overveje.

 

For det første tænker jeg, hvem er det der siger, at du skal passe på?

 

Er det kollegaer og hvis det er, hvorfor siger de det så? Er det fordi de ser, hører at du på en eller anden måde signalere, træthed, ubalance, opgivenhed, agression eller andre stresssymptomer?

 

Er det din hustru? Savner hun dig måske? Savner hun, at I har tid og overskud til at lave noget der ikke handler om hjem og arbejde? Eller ser hun at du er udmattet, træt eller uligevægtig?

 

Er det din datter? Savner hun samtaler med dig? Savner hun, at I laver ting sammen. Ser hun en far der er kort for hovedet eller mere optaget af andres velbefindende end sit eget eller hendes?

 

Hvad med dig selv? Har du tid til at gøre ting der er godt for dig. Gøre ting langsomt. Passe på din krop. Få den søvn du har brug for (Ikke bare det du kan overleve på den søvn du får, men føler du dig udhvilet HVER dag?)

 

Hvis du spørger mig, så er svaret JA, Du bør virkelig passe på. Passe på at der er tid nok til dig selv og din krop, tid nok til dit parforhold, tid nok til at gøre noget som familie og med din datter. Tid nok til at være. Vi mennesker kan klare et vist pres i et stykke tid, men hvis vi ikke lytter efter kroppens og omgivelserne signaler, så risikerer vi at vores “system” sætter ud.

 

Lad mig høre fra dig, hvad du får ud af ovenstående? Hvad rammer plet og er der eventuelt noget der ikke rammer ind i dit?

 

Kærlig hilsen

Louise Vælds

 

Hvis du trænger til at få balance i livet, så kunne du hoppe videre til mit e-kursus "Kom Fri af din Stress" og gøre en investering i dig selv og din livsglæde og livskvalitet.

------

 

Du er også velkommen til at skrive til mig omkring dine stressudfordringer. Du får svar direkte og måske kommer dit spørgsmål og mit svar på bloggen her i anonymiseret form.

Share on Facebook
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Jamen det er bare fordi....

1/3
Please reload

Seneste blogindlæg