5 steder, hvor du kan praktisere mindfulness midt i din hverdag.

Det kan være, at du engang imellem kommer til at konkludere, at du ikke har tid til at praktisere meditation eller mindfulness. At der simpelthen ikke er tid til det i din pressede hverdag. Derfor, får du her nogle enkle veje til at få nogle af de små mentale pause og nærværet ind lige midt i din hverdag.

 

Prøv det - det vil gøre dig selv og dine relationer godt <3

 

I bilen

Ved lyskrydset, i motorvejskøen, i myldretrafikken, når du lige har parkeret eller når du lige er steget ind i bilen. Lade kroppen synke ned i sædet. Sanse kontakten mellem sæde og bagdel. Puste helt ud og følge den næste indånding hele vejen ind og så puste ud igen.

 

I bruseren

En sanseøvelse er god mindfulness og god i bruseren. Bring opmærksomhed til det varme vand der rammer huden. Duften af sæbe. Bemærk miraklet i at du lever et sted, hvor rent og varmt vand kommer ud til dig i stride strømme, uden at du skal gøre noget særligt for det. Lade kroppen, blive et øjeblik længere end nødvendigt under bruseren, til et øjebliks nydelse.

 

I køen i supermarkedet

Skynd dig ”sygen” kan let komme over os, når vi står i køen. Men træk opmærksomheden hjem til dig selv. Lad være med at følge med i den langsomhed eller ineffektivitet du synes der foregår foran dig. Lad kroppen synke lidt sammen og giv dig selv lov til, at slappe lidt af her. Intet der skal ændres, intet der skal justeres, bare et øjebliks hvile her i køen.

 

I bussen

Uanset om du sidder eller står, så find et punkt foran dig, hvor du kan fæstne blikket. Bring nu opmærksomhed til kontakte mellem fødder og gulv. Bare sanse underlaget og bring så opmærksomhed til den næste indånding og den næste udånding.

 

Daginstituionen

Åh de kære børn… Altid noget der lige skal gøre færdigt eller lige skal fortælles før de kan koncentrere sig om at komme ud af døren i daginstitutionen.

Find en skammel eller sæt dig på gulvet, bring opmærksomhed til kroppen og til åndedrættet et øjeblik ad gangen.

 

Kærlig hilsen

Louise Vælds

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Jamen det er bare fordi....

1/3
Please reload

Seneste blogindlæg