Det er aldrig for sent...

Jeg sidder og lytter til #madsogmonopolet, sådan som jeg gør næsten hver lørdag. 

 

Det slår mig igen og igen, hvor svært det er for os mennesker at finde vores egen vej og tillade os selv og vores børn at foretage livsvalg og sætte nye grænser for hvad vi vil være med til. 

 

Det virker som om, at en hel del forældre stadigvæk mener, at de har ret til at sætte dagsordnen for hvordan samvær, tone og værdier skal være også når deres børn er blevet voksne. 

 

En del dillemmaer handler om, hvor meget voksne børn kan blive i tvivl om, hvorvidt det er deres egne eller forældrenes “regler” man må eller bør leve efter. 

 

Det kan give anledning til angst og usikkerhed. Selvværdet får måske ikke lov at blomstre som det kunne. Og den kærlighed, enegi, tryghed og rigdom der kan ligge i familien risikerer at svinde ind.

 

Men det kan være umådeligt svært at indføre nye “regler” som alle generationer er villige til at støtte op om. Jeg genkender så godt disse dilemmaer både fra mit eget familie-liv og fra mine klienters udfordringer. 

 

I nogle tilfælde skabes der nyt, fint og meget kærligt samvær når vi finder modet til at sige tingene højt og tale om, hvordan vi ønsker at kommunikerer, hvem der bestemmer hvad, hvordan vores samvær skal være og hvad vi kan tillade os at forvente af hinanden.

 

I andre tilfælde, hvor der er plads til accept og rummelighed, kan man finde stiltiende accept af forskellighederne.

 

Og så er der også familier, hvor det over tid udvikler sig til deciderede fastlåste konflikter opsparet over mange mange års uoverenstemmelser og magtkampe. 

 

Løsningerne er mange og forskellige. Men et er sikkert, det er aldrig for sent at arbejde med sig selv, sine egne grænser og relationen til sine børn og sine forældre.

 

Kærlig hilsen

Louise

 

PS.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, hvis du også gerne vil høre fra mig direkte i din indbakke 💋 L I S T E N

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Jamen det er bare fordi....

1/3
Please reload

Seneste blogindlæg