Hvad gør I ved stressen på jeres arbejdsplads?

Det kan godt være, at du møder nogen, som synes at stress er ved at være et slidt begreb, som man kan være trætte af høre på. Jeg erfarer dagligt, at stress er en meget alvorlig ting, som vi alle BØR tage helt alvorligt.

 

Der er mange måder at håndtere stressen på – der er ingen quickfix – de findes ikke. Men der er så mange andre måder. Her får du 4 indfaldsvinkler:

 

1) 

Det første er at tage de tilstande man mærke i kroppen alvorligt eller at høre efter når dine kollegaer siger at du ikke er rigtigt tilstede.

 

2)

Og dernæst kan man

 

 arbejde med nye strategier, nye rammer og nye grænser.

 

3)

Man kan også dæmpe stressen med meditation eller dybde afstressning af nervesystemet (SRB).

 

4)

Valg og prioriteringer er også måder at håndtere stress.

 

Det er ikke nødvendigvis den samme løsning for alle. Og det er ikke nødvendigvis det sammen der udløser stressen hos alle.

Jeg har udgivet en bog som hjælpe til at man kan hjælpe hinanden på arbejdspladsen. Den kan downloades her på louisevaelds.dk.

 

Men fælles for de fleste er, at det kan være utrolig svært at gøre det selv og det kan være utrolig hjælpsomt at få øget viden om stress på arbejdspladsen og det kan være utrolig hjælpsomt at få individuel hjælp af en erfaren ekspert, når stressen har ramt.

Når mange på en arbejdsplads eller et team eller en organisation rammes af stress, så må der ikke kun kigges på individet, men eksempelvis også tages vare på, kommunikationen og samspillet på arbejdspladsen, på kulturen og på hvordan der prioriteres og sorteres.

 

Hvis vi altså vil bidrage til at komme stressen til livs, så må vi se på både individet, gruppen, ledelsen og organisationen.

 

Jeg kommer gerne forbi og tager en snak med jer om, hvad vi sammen kan gøre hos lige præcis jer.

 

Kærlig hilsen

Louise Vælds

Share on Facebook
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Jamen det er bare fordi....

1/3
Please reload

Seneste blogindlæg