Vores liv afhænger faktisk af det....

Vi har ca. 60.000 tanker i døgnet – ca. 40.000 af dem er de samme som i går og tilmed mange af dem negativt ladet.

 

Vidste du det? Og hvad skal vi så bruge det til???

 

Det er vigtigt at vi – ikke bare jeg – men os alle sammen, både dig der læser med her og dem du er ved siden af på arbejdet og ved middagsbordet – DET ER VIGTIG AT VI ALLE gør os umage for at bemærke det positive.

Hvorfor? Fordi ”ledningerne” i vores hjerne er skruet sådan sammen, at vi pr. automatik holder mest øje med hvad der kan gå galt, hvor der er fare på færde og hvad vi skal skynde os at gemme os for eller flygte fra. Sådan er vi altså bare skruet sammen og man ved i dag, at det er denne refleks der giver anledning til frygt, stress og depressionslignende tilstande.

Derfor er det uhyre vigtigt at vi, med vilje og så intenst som om vores liv afhang af det, minder os selv om at fokusere på det positive, fremfor det vi ikke nåede, den lille detalje der ikke lige var god nok, det vi sagde på en forkert måde, det der manglede eller det vi bare ikke var tilfredse med.

 

Vi skal gøre os umage, skal vi – og vi skal begynde hjemme hos os selv og herfra lade det sive videre til alle de andre der er ved siden af os på arbejdet og dem der sidder ved siden af os ved middagsbordet. Vende opmærksomheden til det der er nyt og anderledes, det vi nåede idag fremfor det vi ikke nåede, vores egne og andres små og store successer der har været i dag, fremfor at påpege ubetydelige fejl og mangler. Fejre det vi gjorde godt. Fejre det der lykkedes.

 

Vi skal klappe os selv på skuldrene, vi skal rose os selv og vi skal rose hinanden. Vi skal lade tankerne gå til det vi er taknemmelige for og det der har gjort os glade i går og i dag og det vi glæder os til i morgen.

 

Vi skal løfte os selv og hinanden – tænke og tale os selv og hinanden op. Måske vi ikke kan det på fingrene lige med det samme, men man kan trænes sig op til. Virksomheder, familier, organisationer, børn, voksne overalt, kan med den rigtige viden og den rigtige træning, trænes op til, at løfte hinanden, styrke hinanden og derved fremme egne og hinandens trivsel.

 

Og det kan jeg hjælpe jer med. Så kontakt mig gerne, hvis vi skal finde den bedste løsning til jeres trivselsfremmende tiltag.

 

 

Kærlig hilsen
Louise 

Share on Facebook
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Jamen det er bare fordi....

1/3
Please reload

Seneste blogindlæg