Spring af jule-hamster-(h)julet!!

Hvordan holder vi jule-stressen fra døren?

 

Selvom de fleste af os glæder os til jul og selvom julen har image af at være hyggelig, fredelig og hjertelig, så er julen en af de meget stressende perioder på året for rigtig mange mennesker. Presset kan blive stort i forhold til alle de forventninger vi enten tror eller synes vi skal leve op til.

 

Jeg bringer denne artikel, som jeg skrev for et andet socialmedie op til jul for 3 år siden. Spørgsmålene du får her nedenfor som du og din familie kan stille dig selv og hinanden er stadigvæk lige så gyldige. 

 

Spring af jule-hamster-(h)julet og spørg dig selv:

  • Hvad er intentionen med de forberedelser jeg gør nu?

  • Hvad holder jeg fast i som jeg kan give slip på nu?

  • Er jeg igang med at forsøge at vinde en eller anden form for præstations konkurrence?

  • Hvilken fortælling ønsker jeg, at mine billeder, kommentarer og handlinger i juletiden, siger om mig?

  • Hvilke præstationer synes jeg er sjove og hvilke ville jeg helst være foruden?

  • Hvad forventer min familie og jeg af julen?

Jeg kom for alvor til at elske jule, da jeg gav slip på mine egne behov for at julen skulle være perfekt. Jeg bar rundt på en overbevisning om, at en ganske særligt udvalgt julegave, som havde kostet for meget og taget for lang tid at finde, var et nærmest endegyldigt udtryk for min kærlighed til modtageren - eller giverens kærlighed til mig.

Jeg kom for alvor til at elske julen, da det gik op for mig, at jeg ikke længere behøvede at deltage i en "konkurrence" - jeg og andre jeg kendte, med mediernes hjælp, havde konstrueret i vores tankesæt om, at juledekorationer, småkager, juleudsmykning, gaver og konfekt skulle være kreative, økologiske, hjemmelavede eller meget dyrt købte og i øvrigt samtidig ville være et udtryk for vores succesfuldhed som mennesker, forældre, kvinder.....

 

Min jul blev ganske særlig, da jeg frabad mig julegaver imellem voksne og da jeg holdt op med at tale med andre om, mængden, størrelsen og prisen på julegaver, der var blevet givet eller modtaget. At holde mig ude af den slags samtale, frisatte mig fra andres og mine forestillinger om, hvad jeg burde eller skulle mene og gøre omkring julen. Jo selvfølgelig holder jeg jul. En dejlig en af slagsen med min elskede familie. 

Jo selvfølgelig har vi traditioner. Der er lys, der gran, der mandler, der gaver (til børnene), der er glitter og stads, hygge og kærlighed, sjov og ballede, skinnende øjne, langsomme dage og lange kram. Netop af disse grunde elsker jeg julen meget mere end jeg nogensinde har gjort.

Kære læsere nær som fjern, - I ønskes en skøn og fredfyldt jul, fri for præstationer, økonomisk pres og uopnåelige idealer.

 

Kærlig hilsen

Louise

 

PS. hvis du alligevel skulle opleve stress og uovervindeligt pres i januar, så tøv ikke med at kontakte mig, vi skal nok få ro på dig og dit system hurtigt igen, hvis du ikke venter for længe, med at bede om hjælp.

 

Share on Facebook
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Jamen det er bare fordi....

1/3
Please reload

Seneste blogindlæg